ett försök till en ny blogg

Bloggen har åter öppnat om än med lite varierande öppettider


färg och vatten

Idag var jag ledig och hade ingenting att göra förutom att städa så jag satt och stirrade en stund på den där hårfärgsförpackningen som jag köpt men som jag beslutat mig för att inte använda eftersom håret blev rätt snyggt ändå förra gången jag färgade. Men städningen var ingen hit så visst, ni har rätt, jag öppnade färgförpackningen och satte igång.

Några slingor skadar väl inte tänkte jag och tog för säkerhetsskull den mörka färgen i förpackningen, inte den ljusa. Men så när jag stod där inne i duschrummet så gick allt av bara farten. -Äh va fan, jag gör slingor i benan med, jag menar hur fult kan det bli?!
 
Jag bad Pär ställa mobilen så jag skulle veta när en halvtimme hade gått. Under tiden försökte jag frenetiskt skrubba bort färgfläckar från halsen och nacken.

"Det har gått en halvtimme nu" ropade Pär från köket och jag gick in i duschen för att tvätta ur färgen. Så kom det bara lite vatten ur slangen. Jag försökte ändra lite på inställningarna men så plötsligt kom ingen vatten alls. "Pär, det kommer inget vatten!"

"Näe, inte på toan heller" hör jag Pär ropa. Men va faaaan. Vad gör jag nu då. Pär kommer in i rummet och där står jag med rödfärg i hela håret och paniken börjar stegras... Nu, varför kommer det ingen vatten just nu?! (en liten glädje fanns dock i att jag valde färgen istället för att  bleka slingor, det hade kunnat sluta riktigt illa).

Oftast när man färgar håret och det blir fel så beror det oftast på att man valt fel färg, hade konstig färg innan, råkade ha i för mycket färg eller för lite, eller låter färgen sitta i för kort eller för lång tid. Inte för att det inte finns nå vatten i kranen när man ska skölja ur skiten.

Pär kommer på att det måste vara Valter som är i huset och fixar så han springer iväg och kommer tillbaka en liten stund senare "SKYNDA dig, skölj ur färgen fort fort fort. De har satt igång vattnet en liten stund igen så du ska kunna skölja ur. De höll på att fixa nått i källarn".

Om ni undrar så blev håret skit. Riktigt tantrött. Snark. Det som var fint innan. Men att det skulle bero på att det inte kom nå vatten när jag skulle skölja ur tror jag knappast. Snarare så berodde det på alternativ ett där uppe på listan..