midsommar

Jag har haft den bästa midsommaren i mitt liv.
Ja den bästa helgen i mitt liv till och med.
Detta är varför:

På torsdagen gick jag och kollade på klockan hela dagen på jobbet. Jag hade stängning så klart men till slut blev klockan kvart över sex och jag lämnade jobbet och begav mig hemmåt. Pär var då i bilen norr om Västerås =) Någon timme senare, efter det att grillen tänds, korv tagits fram, det dukats utomhus så ringde han och hade svängt av mot Sandarne. Jag sprang ner för trappan, drog på mig skorna och sprang längst vägen tills jag såg hans röda bil komma körande. Kram- och pusskalas. Grilla, bära in saker. Mysa. Träffa föräldrar och lillebror. 

Midsommaraftonen började med frukost ute i solen. Strålande solsken och varmt. Efter att ha gjort oss i ordning drog vi in till stan och gick runt lite vid ån och på gågatan. Sen åkte vi upp till berget och kollade på utsikten och bara stod och var kära. Efter det åkte vi vidare till stugsund där vi fiskade strömming tills det började regna. En kort sväng till Stenö och kolla in stranden blev det också innan vi åkte hem för sillunch. Efter det gick pappa och Pär ner och fiskade och mamma och jag plockade undan och grejade. Senare på kvällen kom Tommie och vi drack vin och åt ost och kex. Ut på Stenö för andra gången den dagen och nån timme spenderades i öltältet innan vi åkte hem igen. 

Midsommardagen började lugnt. Sen grillade vi hur god mat som helst och laddade upp inför fotbollen (vilket, som alla vet, inte hjälpte så mycket). Efter matchen spelade vi tv-spel och sen väntade badkarsbadande. 

Söndagen tillbringades först nere vid havet där vi fiskade put & take.. hm.. jag menar spigg. Eller så var det kanske på lördagen.. I alla fall så var vi in till jobbet och kollade runt lite. Och så köpte vi lite bilgodis på ÖB. 

Sen åkte Pär hem. Det känns redan som hundra år sedan.   


schema

Igår var jag in och fick mitt schema. Ser rätt bra ut tycker jag. Förutom det att jag jobbar typ hela vecka 28 :(
Men annars ser jag väl mest fram emot lönen för de tio veckorna ;) Så, yes.. ni kommer få tillbaka era pengar.


Idag gick jag hem från jobbet för att se hur lång tid det tog.
Det tog 1 timme och 52 minuter.

vi är bäst såhär


tillsammans inte isär


sandarne

Japp, så har jag rest fyra år tillbaka i tiden. Idag har jag städat ur och slängt gamla kläder för att göra plats för allt som jag hade i resväskan när jag kom hit. Hittade mycket som jag inte ens viste att jag hade kvar. Hittade en del saker som jag kanske borde slänga men som jag verkligen inte kunde lägga i slänghögen. Projektet får fortsätta imorrn. Och säkerligen dan efter det också. Första gången på väldigt länge som jag faktiskt ska bo hemma.

Annars så har följande hänt:
- Lördag: tåg till gävle. åka med henkan och nina hit. grilla korv. sola. äta kyckling. fotboll.
- Söndag: sol. laga mat.
- Måndag: hälsingeutbildning dag 1. telefonen (hem) funkade inte. irriterande.
- Tisdag: hälsingeutbildning dag 2.
- Onsdag: operation storstädning inleds. hälsa på mormor och moster.

Imorrn är det bara en vecka kvar!! 

(och ni får verkligen ursäkta mig för ett helt sanslöst dåligt inlägg men hur jag än gör så blir det liksom inte bra. sommaren kanske borde ägnas åt att få tillbaka mitt sinne för det skrivna ordet..)

hundar

trodde aldrig att jag skulle döpa ett inlägg till det, än mindre trodde jag att jag skulle ha nått att skriva om just hundar. Men har kärleken en mamma som föder upp hundar så blir det så.

För några veckor sedan var jag till Askersund för första gången. Jag hade förberett mig lite innan. Förberedelserna bestod av:
- klappa en pudel, en gång.
- klappa på devil, lite mer än en gång.
- titta på bilder på border terrier på datorn.
Efter de här gigantiska förberedelserna så var det dags för examination. Och det gick rätt bra faktiskt. Mer än godkänd.

Hon har åtta hundar Pärs mamma, eller ja, hon hade nio då. Hon hade sålt en valp när vi var där för andra gången i förrgår. Ja ni ser, så avskräckt blev jag inte.

De hoppade inte så högt. De slickade inte i ansiktet. De skällde inte så mycket. De var inte så stela. De hade inte så oblank päls. De var inte så stora och otympliga.
 
De var rätt okej.


uppehåll eller lat kanske

Det har varit lite väl lugnt på bloggfronten ett tag, detta kan bero på något av följande...
- jag har inte internet hemma längre. Eller datorn är det väl som befinner sig i sandarne och inte på studentgatan.
- jag har umgåtts med pär så mycket som det går.
- jag har varit lite för rastlös (eller lat hur man nu ser det) för att sätta mig ner och skriva nått vettigt.

... men antagligen är det en kombination av de tre.

Nu ska jag väl avsluta detta inlägg med att skriva att det ska bli ändrande på det nu så jag gör väl det; det ska bli lite mera fart på bloggandet nu.