vardagslyx (eller ja mest snåla-ellinor)

Skulle införskaffa ett par snygga gå-ut-skor idag. Det blev inga. Förvånad?! Näe inte särskilt va.
Ibland blir jag så sabla irriterad på mig själv. Hur svårt kan det vara att för en gångs skull lägga lite pengar på kläder. Assvårt tydligen. Hittade ett par ljusgula som skulle funkat, ville egentligen ha lite högre klack och så var det ju det där med priset. Testade dem inte ens.

Ett par röda hittade jag med. Men inte i rätt storlek. Och ett par svarta, inte heller de i rätt storlek. Fast innerst inne så vet jag ju att det inte hade spelat någon roll för jag hade inte köpt dem ändå.

Dock köpte jag en ny mascara (äntligen! Har jag behövt sen jag började på jobbet för typ två månader sen. 20 mars för att vara exakt. Idag slog jag alltså till). Billigaste varianten utan att gå allt för långt ner på kvalitén. Återstår att se om den är nå bra. Så länge jag inte får typ sår under ögonen som jag får av den andra är jag nöjd. Och kanske att det kan vara lite lättare att ta bort all mascara som hamnar på ögonlocken också. Jag ser inte klok ut när jag sminkar mig. Efter är det fint men under tiden. Jag får mascara precis överallt. Hela ögonlocken fulla nästan. 

Sen lyxade jag faktiskt till med en ögonskugga från face. glad. Jag kan visst. Och jag köpte inte ens den billigaste varianten! Stolt.  

träna

För en gångs skull så kände jag verkligen för att träna. När jag känner för att göra nått så måste jag verkligen göra den saken precis då för sen så försvinner känslan och jag kan inte göra grejen nå mer.

Så jag bestämmer mig för att åka och simma. Det där gamla träningskortet från Eyrabadet ska ju ligga nånstans i lägenheten. Säkert i nån med högarna av kvitton. Men nej då, så stänger ju dom halv nio. Försent. Så jävla typiskt.
Bestämmer mig för att gå ut och springa istället. Ja, jag har ju faktiskt hittat ett par skor i garderoben som kan funka att springa i. Iaf så här nu i början (få se.. ja nu när jag bara springer typ en gång vart annat år).

Men nähe, då kan jag inte springa heller eftersom jag inte har nå byxor att springa i. Nånting läre du väl ha tänker du säkert nu men dessa är mina alternativ:
1. Pärs shorts. För kallt.
2. Pärs gamla adidasbyxor. För stora. Kommer inte gå att springa i byxor som ramlar ner över rumpan hela tiden.
3. Mina stuprörsjeans från Levis. Eh, näe tror inte det va. Samma anledning som ovan fast tvärtom.
4. Några andra mer pösiga jeans. Men seriöst, hur lätt är det att springa i jeans överhuvudtaget?!
5. Mina blåblommiga pyjamasbyxor. Seriöst det bästa alternativet om jag tänker på form och storlek och så. men inte fan kan jag kuta omkring på väster i blå blommiga pyjamasbyxor?! 

Eller ja kuta och kuta var väl att ta i men om jag lära tagit de byxorna så hade jag fan fått sett till att kuta så ingen såg vad jag hade på mig.

Jag blir hemma istället. Jävla skit. Jag som verkligen ville. Hatar.

bra saker

Efter en hel dag med bara trök så tänkte jag, för att pigga upp mig själv, lista några bra saker.

- Jag har äntligen köpt resten av Martina Haags böcker. Blev ju fullkomligt förälskad i Underbar och älskad av alla och på jobbet går det också jättebra. Lagomt korta kapitel och roligt! Roligt värre faktiskt. Perfekt bok att ta till och läsa när man har nån minut över som ska fyllas med nått bra. Eller när man ska sova och bara tänker på dumma saker. Så förhoppningarna är rätt stora på de här två. Men har ju läst ett kapitel redan (som fanns i andra boken) och det var klockrent. 

- Jag har nästan lämnat min passion för popcorn och övergått till kokosbollar! Kan det finnas nått godare?! Fast i de jag köpte i dag var det inte lika gott skum. De på ICA för tio kronor är bäst hittills! Och det ska vara de med choklad runt. Inte de med kokos (eh, heter det fortfarande kokosbollar då?! ) 

- Sandra var här i helgen! Wiiiiie! Kul värre! Fick känna mig lite som Ellinor igen. Ibland känner jag mig helt vilsen utan de personer som gör så att jag är jag. 

- Att det blir mycket roligare att jobba om man lyssnar på jagad på radion. Så spännande! Till och med när de är i städer jag aldrig besökt. Starkt jobbat! Kulast var nog när nån ringde och tipsade om hitta.se (programledaren blev helt ställd och jag var rätt säker på sedan innan att tävlingen sponsras av Eniro. Efter detta samtal är jag ännu mer säker på min sak). 

- Jag har betalat tillbaka min skuld till Pär. Och näe, inte bara lite utan hela. Alltihop. 

- Jag har fått ökat förtroende på jobbet och jag, ja faktiskt jag, ska få lära ut mackorna till Malin. Iiiii. Glad. 

- I huvudtaget så är allt med jobbet bra. 

Eller ja, typ allt. 

- Mitt schampo som jag har luktar hur gott som helst. Verkligen. Megagott. Det har jag tyckt sen första gånger jag köpte det. Jag var säker på att inget kunde lukta lika gott men nu. Nu du. Nu har jag kommit till en annan dimension. Pär var och klippte sig för nån dag sen och då köpte han nytt vax och då fick man tydligen med ett schampo som bonus. Och jisses, det luktar så ljuvligt så ljuvligt så ni kan inte trot. 

- Jag och Pär ska snart åka till Söderhamn. Jihoo. Det var så längesen nu. Ser verkligen fram emot det. Fast för storfiskarn kanske det är snäppet mer till och med :)

- Att min svarta penna som jag köpte på hobbyaffärn är så bra att skriva med och den gör lagomt tjocka streck. (ja men hallå, man ska faktiskt bli glad för det lilla. Och min kalender ser så mytcket finare ut nu). 

- Att alla som bor på våran gata har så fina trädgårdar men de vackraste av träd. Lila, rosa, ljuslila. Jag ska också ha sånna träd i min trädgård när jag blir stor. 

Ja, jag är ganska glad nu. Det fungerade.


 

mitt jobb

Idag är jag ledig och tillbringar dagen med att tvätta och städa. Och leta efter klänningar på nätet (nån som har nått bra tips?!).

Igår tyckte Pär att det var tråkigt att jag skulle städa och tvätta på min lediga dag men efter någon sekund så tillade han -fast när ska man annars göra det?!  ja precis, det är ju inte så att jag kan städa lägenheten medan jag serverar kaffe på jobbet.

Det här med jobbet tänkte jag faktiskt skriva om. Har kommit på att jag ju faktiskt inte gjort det. Jag jobbar på Restaurangtorget. Det är roligt. Speciellt eftersom de jag jobbar med är roliga. Detta är speciellt roligt eftersom 1. alla jag känner har flyttat och 2. det är inte direkt så att man träffar nya kompisar på ica när man är där och handlar frukost.

Annars så älskar jag ju faktiskt att doppa små kakor i choklad, skära upp tårtor och göra fina mjukglassar med gelehallon på. Så det så.

Och än så länge har jag inte direkt märkt av nått jobbigt (förutom att det är jäla stressigt ibland och jag inte har fått heltid än) men jag tycker inte att det är drygt att jobba 12-20:15. Visst de andra kanske inte kan träna efter jobbet (men jag tränar ju ändå inte så det är ingen skillnad) och de andra kanske inte kan vara med och grilla eller gå på stan med sina kompisar efter jobbet (men ja, ja ni vet, ingen skillnad där heller precis).

Att hotell och restaurang har asdåliga avtal gnällde jag gärnet på i början men sen har jag insett att jag faktiskt tjänar mer här än  på turistbyrån så jag har slutat gnälla om det nu.

Sen hur sommaren ska gå när pär jobbar normala 7-4 tider och jag mina mitt på dagen till kvällentider återstår ju att se.

Hur som helst så trivs jag och jag saknar faktiskt jobbet när jag är ledig. Vad kan vara ett bättre tecken än det?!

Rättelse: en dålig sak, en mega dålig sak: Vi får schema så jävla sent. Typ samma vecka. Det är dåligt. Speciellt nu när jag får lön och kan planera in saker som en tid hos frisören! Yaay!


mera lägenhet

Nu är det så fint så fint! Jag kan inte förstå det. Blev verkligen überbra med tavlorna. Nu har jag städat ungefär halva lägenheten. Den andra halvan tar jag i eftermiddag.

Nu ska jag bara dammsuga och torka golvet. Sen duscha och käka en macka eller två. Sen ska jag på stan och möta Pär. Bästaste pappa har satt in pengar åt mig. Hurra!

Förresten, jag har två saker jag funderar över:
1. Vad i helskotta gör man med ett rum som är ungefär (vänta ska gå och uppskatta) lite över 5 kvadrat (undrar om det blev rätt nu?!). Vi har ju blivit av med "vårt" köksbord så nu är det rummet helt tomt. Känns ju rätt dumt att ha 5 kvadrat helt outnyttjade. I direkt anslutning till vardagsrummet dessutom. Några förslag?
2. Pär och jag ska hitta på nått ikväll.  Nån som vet nått roligt? Förutom typ det vanliga; bio och gå och fika.

Btw så håller jag och Pär på med ett nytt fiskprojekt. Vi gravar lax. Tänk vilken lycka om det  blir bra. Snacka grymt att göra sushi på fisk som Pär har fångat och filéat och vi har gravat. Coolt. Om ungefär två dygn vet vi.

vårt vardagsrum växer fram

eller ja, kommer fram i takt med att jag tar bort alla kläder, häftapparater (?!), disk därifrån. Nu är det snart riktigt fint. Yeeey.

Jag har alltid tyckt att det varit hur tråkigt som helst att städa här eftersom jag inte har nån musik att städa till. Eller ja, vi har ju mängder med CD-skivor men jag har mest lugn musik som inte går att städa till utan som jag mest använder till att skriva brev eller att minnas. Pär har en miljard skivor men eftersom KISS och Iron Maiden kanske inte hör till mina favoriter har jag helt enkelt städat till tystnad. En gång gjorde jag dock ett misslyckat försök att lyssna på webbradio. Med vår uppkoppling funkade det inte så vidare värst bra, inte med vår planlösning heller för den delen då datarummet känns mil från resten av lägenheten (vilket är guld alltid annars men inte just när det kommer till att lyssna på musik).

Idag är det dock andra bullar. Pär har berättat att vi faktiskt har radio i vardagsrummet! Överlycklig =D
Så nu städar jag till musik! Och det har gått prima, mycket bättre än att städa till tystnad. Kolla här bara:

- Jag har hängt upp tavlan jag målade för jättelängesen! Min fina guldtavla som passar perfekt till krukorna, gardinerna och ljuslycktorna och snöret med fåglar som jag fick av Laura.
- Jag har även hängt upp tavelramen som jag målat i guld. Nu har vi ju inte framkallat Londonkorten än men nu hänger iaf ramen där och väntar. Så fint.
- Den stora krukan (ja, även den har jag såklart målat i guld. Fast färgen räckte bara till att måla den där kanten där uppe men det blev nästan bättre) har fått ett användningsområde. Ja det var ju faktiskt så här att vi skulle plantera om en stor växt i den men så ville inte växten leva i den krukan så vi var tvungna att pressa ner den i den lilla krukan igen. Så efter att ha tänkt lägga den stora krukan i skrubben har jag nu hittat det perfekta stället att ha den på. Nu ska jag bara införskaffa en stor växt och eventuellt lite blomjord.

Nu har jag dock lagt undan hammaren och de där vita upphängarna (?!) så jag inte ska gå lös på hela lägenheten. Men oj vad kul det var, och oj vad fint det blir när man har musik att städa till. Ska fortsätta nu! =D


FestiValborg 2007 (eller ska jag döpa det till Tärnvägen?!)

Årets FestiValborg i bilder (eller ja, FestiValborg och FestiValborg men Tärnvägen iaf. Och dagen före valborg). Bildtexter längst ner.  
image60
image61
image62image63
1. Red Bull-tältet på Tärnvägen. Dagen efter, när Jag, Pär och Karin var och fikade hos Joel och Anna i Korren hörde jag någon säga i högtalarna inne från festivalområdet "Sen igår är Red Bull en svordom inne på det här området". Kan bero på att typ ingen gick in på området. Undra varför -vart var artisterna?!. Förresten så undrar jag lite vart studenterna var också. För på Tärnvägen var inte s å många. Och på sista april, efter korrefikat, spanade jag och Pär in kärlekslandet innan vi cyklade hem. Tio personer. Tio. Två filtar. Och nej, detta var inte elva på förmiddagen. Det var klockan kvar över sex, på kvällen!

2. Från filten utanför Lisas syrras lägenhet. Träffade mats och co på tärnvägen och jag och Pär slog oss ner där. Roligt roligt och trevligt trevligt. Roligast var det ändå att Karin var där. Eller kanske att karin blev i knuffad i poolen. Ja det kanske inte var så smart att sätta sig på stegen och bada fötterna.. ;P

3. Jag, Karin, Anna och Joel. Dock väldigt dålig bildkvalite.

4. Jag.

Syrran på besök

Hela två gånger faktiskt. Dock väldigt korta gånger.

Besök 1 (ungefär 10 timmar): I fredags kom Cillan vid sjutiden och jag kom hem från jobbet kl nio så hon fick uggla lite själv i lägenheten ett tag. När jag kom hem stod hon och styrde bakade potatisar och hade till och med införskaffat efterrätt. Skräpglass. Min favorit.

Efter att ha tjattrat några timmar gick vi och sov. Sen vid kvart över fem på morgonen väckte hon mig och vi drog till busstationen (de billigaste bussarna går tydligen så tidigt -konstigt?! Näe). 

Besök 2 (ungefär 16 timmar): Cillan kom tillbaka från Göteborg igår kväll vid tiotiden. Jag och Pär gick och mötte. Hem och var aströtta. Sova. På morgonen drog min storfiskare ut och fiskade och Cillan och jag käka frulle och drog ut på stan. Skulle ju egentligen ha cyklat till Raw ute på aspholmen med näe då, de har tydligen stängt på måndagar. Och eftersom storfiskarn försov sig så glömde han (och jag var för trött för att komma ihåg det) lämna sin cykelnyckel hemma. Så vi drog på myrorna istället. Syrran hittade en jättesnygg vit väska. Jag såg den först sa hon malligt. Sen skulle vi spana in en annan affär på stan men när vi kom dit hade de tydligen slagit igen, alternativt flyttat men det satt ingen anvisning på dörren. Snark. Vi gick hem istället. Över Örnsro. I just love örnsro. Vackrast (ja förutom Rynningeviken då där jag och Pär cyklade i helgen. Det är absolut superduper finast).

Hem och hämta väskor och sen äta lunch på Vardagsrummet (som syrran fick betala eftersom jag har fyra kronor på kontot. Just snyggt, ha syrran på besök och först bli bjuden på hemlagad mat och sen bli utbjuden. Det var ju liksom hon som var gästen! men jag tror hon hade kul ändå). Har ni inte varit på Vardagsrummet än så gå dit bums!  

Sen gick vi till stationen och hon åkte hem.