melodifestivalen

Ikväll smäller det, rätt snart faktiskt! Härligt!

Mina tankar inför kvällen är lite spretiga. Ovanligt mycket för att vara melodifestivalskväll faktiskt. Jag har ingen aning om vad jag tycker själv ens en gång.  

Så hur kommer det då att gå ikväll? Jag ska försöka mig på en gissning.

1. Hero
2. Empty Room
Egentligen så var det tänkt att jag skulle ha tre låtar med i övre delen av tabellen. Men jag kan verkligen inte komma på en klar trea. Det går verkligen inte. Många tror BWO - jag kommer inte ens ihåg vad deras låt heter?! Fula byxor hade han, Martin, det är allt jag minns. Nu är ju jag inget fan av BWO i vanliga fall heller så det kanske hjälper till. Sanna Nielsen var hjärtskärande bra i Västerås (dock låter det inte lika bra på radion tycker jag) och Charlottes låt vet jag inte riktigt vad jag tycker om, egentligen. Men jag tror att hon vinner. Men ändå... Jag vet inte. Coolt dock att börja med svartvitt. Och en liten tumme ändå för hennes låt, men enbart för att det är Fredrik Kempe som har vart med och gjort den. Han har haft flera riktigt bra låtar med de senaste åren och skulle vara förtjänt av en vinst.

3. Thats were I'll go
4. BWO (kommer ej ihåg vad låten hette)
5. Thank you
6. Just a minute
7. Nordman
Här är det så svårtippat så det är inte klokt. Mitten kategorin är ju dessutom utökad med en låt eftersom toppstriden bara kan kretsa kring två donnor. Det måste vara så. Amy Diamond är ung och otroligt begåvad och sånt drar röster. Dock gick hon vidare från allra första omgången vilket känns som (allt för) längesen. Sibel tyckte jag var askass när hon tävlade i tredje omgången men låten tar sig och på radion låter det till och med riktigt bra. Det här liknar nästan förra året när jag tyckte att Sonja Aldén var bäst i världen och att Sarah Down Finer inte alls var så speciellt bra och så i finalen så kom SDF på en bättre placering. Kanske hade hon, precis som Sibel kommer ha ikväll, fördelar genom andra chansen. Men att lilla Sibel skulle kunna rå på urstarka Sanna Nielsen det tror jag i n t e. Men hög placering för Sibel det tror jag på (obs. klänning ful och dessutom är hon snyggare med mer svart runt ögonen). Bröderna Rongedal, wihoo, en låt helt i min smak. I just love it. Frågan är hur de står sig i den här konkurrensen. Kanske kniper de tredjeplasen, kanske kommer de åtta. Nordman, låten hette?, har precis som Sibel fördelar genom andra chansen. Hur det går för dem ikväll. Näe jag vet faktiskt inte.

8. Hur svårt kan det va?
9. I love Europe
10. Upp och hoppa
Linda Bengtzing. Ja, jag vet inte. Men jag tror, att i det här startfältet så klarar hon sig inte. Även om jag tycker att låten är bra så tror jag att hon kommer komma rätt långt ner. I den sista deltävlingen slog hon ut Nordman och Sibel som i det här läget befinner sig i överläge, precis som flera andra ovan. Shit, kanske kommer Amy Diamond åtta. Ja, nu tror jag fan det. Linda sjua. Eller jag vet inte. Sist kommer iaf Frida. Det måste bli så. Sen, hur mycket röster det än skulle inbringa i ESC, så är inte melodifestivalen ett "sånt" jippo för svenskarna. Christer Sjögren kommer nia.

Gaaah jag vet inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Piss vad svårt!! Amy Diamond ställer till hela min lista. Vart ska hon hamna, jag har ingen aning. Och vem kommer trea?! Klart är i vilket fall att det är tjejernas år i melodifestivalen. Konstigt att det inte skrivits mer om det i årets rapportering. Snart bara två timmar kvar, spännande!

Men vem vill jag ska vinna då? Det får jag nog ta och bestämma under programmets gång, för jag vet faktiskt inte.