för mig själv

Jag behöver ett ställe som är bara mitt (ja alltså, i vår lägenhet). Ute och fixar. Fortsättning följer.

Kåravgiften

Som så många terminer innan denna ska jag betala kåravgift. Varje år har jag funderat (och visst, det brukar finnas någon tjusig illustration i tidningen varje skolstart) vart pengarna tar vägen. Eller snarare vad får jag ut av kåravgiften?

Just den här terminen känns frågan särskilt berättigad. Jag ska läsa 7,5 hp. Och för det  måste jag betala 200 kronor. För er som inte vet så innebär 7,5 hp fem veckors studier. 200 riksdaler!

Ja men vart ligger rimligheten i det?
Nu har mina fem veckor dessutom gått. Vet jag ens vilka som sitter med i kåren? Vet jag ens vad jag kan vända mig till dem om? Vad har de gjort för mig under dessa fem veckor som är värt 200 kronor? Inte ens nån slags information har de lyckats skicka ut för den summan. Jag bara undrar.

Speciellt irriterad blir jag när jag nu sitter och kollar runt lite på nätet om det här med kåravgiften. Tydligen så skiljer det sig från skola till skola. Så hade jag istället för att läsa fem veckor på Örebro universitet läst på KTH istället så hade jag betalat 0 kronor i kåravgift. Det är en ganska stor skillnad mellan 0 kronor och 200 kronor på ynka fem veckor. Men tydligen så gör örebro studentkår nått så viktigt under mina fem veckor så de tycker sig värda hela 200 kronor. Jag undrar fortfarande vad.