22 oktober - skor

Jag har sett de snyggaste vinterskorna! (i plural).
Jag älskar vagabond. Och vilken kvalité! Mina vita jumpadojjor (som egentligen är som ett par vita sockeplast) har hållt i två somrar! och en höst och en vår! Och de har överlevt en tur i klorinhinken och några varv i tvättmaskinen. 

Nu har jag alltså börjat älska höst- och vinterkollektionen. Meeeeen kan jag ha dem eller?! Nej. No. Nope. Nein =( Jag börjar gråta. Buhuhu. Måste jag gå så mycket på hälarna när jag står?! När jag står i de där skorna så är jag en sekund ifrån att drutta på arslet. Jag vill ju ha dem men jag kan ju inte ha ett par skor som jag ramlar bakåt av. Kan dom ha en bättre sula i eller. (jo, ok då. I ett par har de faktiskt kostat på sig en bättre sula men då har de ju fulat dit nå blommor längst hela sidan. snaaaark). 

Ja här står jag utan varken höst eller vinterskor. Men jag kan iaf stå rakt i mina vita jumpadojor.  
Kolla in vagabond.com bums! Princess 2242-301(finns även med högt skaft), Princess 2242-201eller Princess 2242-001 och då utan blommorna.

16 oktober - i vilken ordning då?

Dags att söka till vårens utbildningar. Vet inte alls hur jag ska prioritera. Om jag ändå ska plugga kanske det är smartast att läsa retorik d. Men orkar jag det? Hur mycket mer ger det? Vill jag det? Är det inte bättre att ta det sen? Å andra sidan skulle jag verkligen vilja läsa några ledarskapskurser. Men eftersom det är platsgaranti på retorik d så stryks ju de lägre alternativen. attans. Tänk om jag sumpar allt med c-uppsatsen då? Känns ju rätt dumt att man ska söka till nästa termin när man bara har läst knappt en kurs på den här terminen. Hur många poäng kan man bli antagen till? Hittar den siffran ingenstans. Gaah. Kan folk göra bättre hemsidor!! 

Iofs så ska väl jag förhoppningsvis inte plugga nått alls utan sitta på ett härligt kontor och syssla med information. Men man måste ju ha en plan b. och c, d, e också är jag rädd. 

Fortsättning följer på den här ytterst intressanta historien

Så nu har jag sökt. I vår kommer jag förhoppningsvis befinna mig på ovan nämnda kontor eller så kommer jag ägna mig åt intensivt jobbsökande samtidigt som jag läser Organisation och ledarskap på distans. Perfekt.

15 oktober -en viktig dag

Idag är sista dagen att söka. Ska berätta mer om det senare när jag har sökt klart. Just nu är det storstädning på rummet som gäller. Jag har till och med tvättat fönstren! Och kanske möblerat om. om jag låter det stå kvar så här. Ska känna in hur det känns.

Igår var jag och Pär på 25-årsfest hos hans kompis Paula. Det var roligt. Jag kände bara Pär och han kände 100% mer folk än mig för han kände Paula också. Så vi drack lite vin och spelade tv-spel hemma innan vi gick ner till Tybblelokalen. Vi var ju som sagt tvugna att ta fram vår mest sociala sida. Och det var riktigt roligt. Och jag kände faktiskt lika många som Pär för Sebastian var också där =) Sen när vi hade haft tillräckligt mycket roligt gick vi hem och åt mitt hembakade bröd.

Fortsättning på sökandet och möbleringen följer


14 oktober - kärlek

69515-30

På väg på 25-årsfest

13 oktober - vuxen iaf ibland

På förmiddagen gick jag in till stan och kollade i affärerna. Kom hem med en del gjorde jag också. Mest saker till 25-årsfesten som jag och Pär ska på imorrn (ny partytopp till mig bland annat).
Men först, innan jag gick i affärer var jag in till banken och skaffade ett till konto! Känndes dåligt vuxet och sitta där och han  började prata om fonder?! Efter ett tag märkte han dock att jag inte var så vuxen så jag fick ett vanligt konto till slut. Tur. När jag  blir lite mer vuxen ska jag gå dit och byta.

Sen kommer vi till vuxenpoängen med stort v. Jag håller på och bakar frallor. Ja precis, inte sockerkaka, kladdkaka eller kanelbullar utan frallor! Bröd. Stolt.


11 oktober

Jag och Sandra drog ut till Marieberg för att hitta sett par stövlar till henne och ett par höstskor till mig. Höstskorna var det bara att lägga ner på en gång: det fanns långa stövlar, korta stövlar, andra stövlar men inga höstskor. Då låter det ju rätt troligt att Sandra kom därifrån med ett par stövlar men inte då. Kanske är det för att vi är kräsna eller så är det för att stövlarna som fanns inte var så snygga. Eller var det kanske nått med att vi hade problems med att gå i högklackat. Jag minns inte..

Jag fick i alla fall med mig ett par jeans hem :D Inte från skoaffären då utan från en klädaffär så klart.
Resten av dagen ska jag ägna åt att städa upp på rummet och läsa om demokrati i Sydafrika. (märker ni fresten att det är livat värre i bloggen nu. kan ju iofs bero på att jävla göra-en-miljard-grejer-kursen är slut).

10 oktober

Nu alldeles nyss var jag och kärleken och meddelade att vi vill flytta till stan :D


9 oktober

Gaaaaaaaah. Det är ett faktum. Jag kommer inte att bli klar i tid. Och det som stör mig mest är verkligen att jag har pluggat. Jag har verkligen det. Varför är jag då inte klar? Varför, varför, varför, varför?!

Senare idag ska jag och Pär gå och höra oss för om en lägenhet. En lägenhet som kan bli vår lägenhet. Nu behöver inte alla sätta hjärtat i halsgropen och förvänta sig en inflyttningsfestinbjudan i nästa vecka eller så, vi ska bara kolla möjligheten.

Annars så ska jag ta tag i det där ostädade rummet som jag skrev om igår. Och så var det nått mer... hm.. vad var det? Jo just ja, den där bokrecensionen som jag inte hinner klart med är det väl dags att få ett slut på i eftermiddag. Redovisning för en från Stanford imorrn och allt!


Klockan är 12.00 och jag har inte lämnat in mina bokrecensioner. Jag känner mig ändå ganska vuxen (och totalt utan dåligt samvete att jag inte är klar) för nyss gick jag till skolan för att se om jag såg Anders (läraren) för att iaf berätta att jag inte kommer att skicka in några recensioner idag. Han var inte där så nu har jag mailat istället och frågat om han vill att jag skickar in det jag har så här långt om han vill se lite hur jag har tänkt innan redovisningen imorgon. Och när jag mailade det så såg jag på klassens diskussionsforum att det var flera som hade panik och inte var klara, inte fick ihop alla sidor, skrev saker de inte visste om de kunde lämna in osv.. Jag är inte ensam om att endast ha 24 timmar om dygnet. 

Nu kan jag andas igen. Jag är faktiskt bara mänsklig och jag hann inte klart. Jag har kommit en bra bit på väg men det är långt ifrån någon färdig bokrecension. Och jag var vuxen nog att berätta det utan att skämmas. Bra. Jag står på mig.


SENASTE NYTT: Nån har rånat min bank!!
Handelsbankens kontor i Ljusne blev vid klockan halv elva på förmiddagen rånad. En maskerad och beväpnad man tvingade under till sig en okänd summa pengar. Han försvann sedan till fots från banken. -Vi håller på att förhöra vittnena och ska gå igenom övervakningkamerorna nu, säger utredningschefen på Gävleborgs-polisen till Aftonbladet.se Mer info följer.

8 oktober

På tisdag är sista dagen på den här kursen. Längtar tills det är över. Det har verkligen varit en toppenkurs och jag har lärt mig massor men allt detta (se nedan) som examination, jag vet inte jag.. 12 inlämningsuppgifter på en 5-poängare känns mycket. Men som sagt, jag har lärt mig otroligt mycket.

En debatt
Ett muntligt anförande, 15 min
En redovisning, 10 min
5 auskultationsrapporter (totalt max 10 sidor)
4 andra rapporter (totalt max 8 sidor)
2 bokrecensioner (totalt 6 sidor)
1 reflektion (2 sidor)

Det är de där 2 bokrecensionerna som jag har kvar att göra. + redovisningen på dem. Gaaaaah. Det är med andra ord stressigt värre hemma hos mig. Tisdag.. det är snart tisdag och då kommer allt vara klart. Längtar



Kl: 20.52
Egentligen har jag 15 timmar på mig tills allt ska vara klart. Men egentligen undrar jag hur jag ska hinna även om jag använder varje sekund av de 15 timmarna. Jag har inte sån panik faktiskt, inte som jag brukar ha när jag sitter i sista minuten (ja.. 15 timmen) och gör klart något. Den här gången har jag faktiskt varit en duktig student som har pluggat sina 40 timmar i veckan (om inte mer) så jag hade inte kunnat vara längre fram än så här. Det känns iofs väldigt skönt. Hinner jag inte klart nu beror det inte på att jag slösat bort massa tid med att kolla på dåliga tv-program eller strosat runt på stan eller städat mitt rum till total glans (vilket alla som har sett mitt rum de senaste dagarna kan vittna om).

På tisdag. Då är allt inlämnat och klart. Till och med redovisningen är gjord! Härligt.

skärpning

Nu jäklar! det är min sista termin i Öret och nu är det jag som börjar dokumentera!
Ni kan räkna med liv i bloggen framöver. punkt slut.

ångest

Shit, vad i helskotta ska hända sen då?!

1) jag åker till USA och pluggar där en termin och kommer hem och har inget jobb
2) stannar i örebro och läser retorik d som leder till en magisterexamen
3) stannar i örebro och läser retorik d som inte leder till en magisterexamen
4) flyttar ihop med pär på erik rosenbergs väg och söker jobb som en tok och vi går varandra på nerverna
5) flyttar ihop med pär i stan och söker jobb som en tok. Jag får jobb i en annan stad och jag måste lämna honom ensam med vår lägenhet :(
6) flyttar ihop med pär i stan och jag får ett jobb i öret och allt är frid och fröjd
7) jag får ett jobb och flyttar dit och bor i världens finaste lägenhet med kök! Pär kommer efter och vi bosätter oss i någon fin, rätt stor stad.
8) jag får inget jobb oavsett vilken av ovanstående jag än väljer.. hemska tanke
9) jag får inte ens ut en kandidat examen då jag har sån framtidsångest att jag inte kan plugga för fem öre... vilket håller på att bli mest verkligenhet av alla de här alternativen

Jag vill ha en lägenhet med kök. Inte delat som i en korridor. Inte mitt i rummet som hemma hos Pär utan ett vanligt, riktigt, kök! Tyvärr måste ju jag få ett jobb först. Eller så måste jag vinna på triss. Eller så måste Pär göra det typ.

Gaaaaaaah

ett halvt år har gått sen den 2 april

sex månader fyllda med kärlek


Då                              Nu