dagen idag

Onsdag:
Kom upp lite tidigare idag iaf. Även om Pär, som vanligt, studsar upp ur sängen innan mig. Käkade lika frukost som igår. Duschade och klädde på mig. Tog på mig reastövlarna och tog med den där sprayen och gick ut för att spreja på stövlarna en gång till. Gick ner till källaren och hämtade tvätten från igår. Den var fortfarande lite blöt. Attans. Men jag vågade vara där nere ensam nu iaf. Bra.

Gick upp och packade ner smink och sånt i en väska. Får sminka mig på studentgatan när jag kommer dit.

Satt hela vägen i lillbilen och var übernervös för att gå till Öbo. Gick inte dit igår. Dåliga dåligt dumma mig. Och jag som precis har läst i min ledarskapsbok att det inte är sunt att skjuta massa sånna besvärliga saker framför en då de tar så pass mycket energi från kroppen. Jag gick inte dit imorse heller. Attans igen. Fatta hur mycket energi det här har tagit nu. Nu har jag ju absolut inte balans mellan mina balanskonton!

Pär lovade iaf att han skulle följa med mig dit i eftermiddag. Bra.

När jag får balans i mina konton kanske jag slutar rycka och slita i håret med. Den här gången funkade det ju faktiskt prima till den 6:e veckan men sen var det kört. Igår fick Pär psykbryt på mig och ringde till salongen. Jossan hade tid idag. BRA!. Jag ska dit kvart i ett.
 


mina dagar

Livet har sin gilla gång här i Öret. Men vad består dagarna av då? Här kommer en liten lägesrapport:

Tisdag:
Det var helt omöjligt att kliva upp. Speciellt nu när vi har sånt fint sovrum = ) Låg kvar länge i sängen och Pär skrek åt mig typ varannan minut att jag lära kliva upp. Tillslut pallrade jag mig upp och käkade två ostmackor med mjölk.

Vid elva tiden anlände vi till Studentgatan (med lillbilen såklart), Pär hade seminarium och föreläsning och jag hade datorn i gamla rummet ; ) Skulle ju egentligen plugga men fortsatte att kolla på filmen jag fick av Sandra innan hon åkte. Över tre timmar som vi filmat på diverse fester sen vi flyttade hit för 4.5 år sedan. Mycket intressant! Och roligt. Det var mycket som jag hade glömt. Och shit vad smal jag var, och vad långt fint hår jag hade. Gaah. Höll på att få en shock när jag såg att virgi var med. Tårar. Varför varför ska Argentina ligga så långt bort?! Jag slogs också av hur tidigt Lisa och Patrik Lado var med. Ända från början. Roligt. 

När jag såg alla utbytesstudenter på filmen så kändes det verkligen i hjärtat att tiden i Fadderiet (och framförallt våren 05) var det absolut bästa med Örebro. Ja förutom alla de vänner jag fått men det är ju ingen specifik period. Hata Jonas Ekebacke för att han förstörde det underbaraste som fanns. 

Vid tolv kom Patrik hit. Han som ska flytta in i mitt rum. Kändes lite konstigt men ändå inte så mycket när jag fick reda på att han var från Bollnäs. Mitt rum stannar inom landskapet. Härligt. 

Fortsatte kolla klart på filmen vilket tog sin lilla tid : )  Tillslut bestämde jag mig för att nu var det banne mig tid att börja plugga, öppnar word-dokumentet och så vipps så försvinner alla rubriker, de som är kvar ändrar typsnitt och mellanrummen mellan olika stycken försvinner, alla punktlistor försvinner de med och allt är kaos i min uppsats. Mailar Anders i panik. (Han är på Stanford så han är nog väldans glad ändå även om han inte får min uppsats precis nu).
 
Lagar lite käk, Pär kommer vid halv fem och jag är lycklig. KÄR. 

Vi börnar hem med lillbilen för att hämta mina reastövlar som jag köpte ute på Marieberg kvällen innan. När jag kommer hem och tar dem ur kartongen ser jag hur det är lite missfärgat (eller ja, inte så lite heller) längst fram på skon. Springer upp i lägenheten för att hämta skorna, inser i trappan att jag ju rensade ur plånboken på kvitton på studentgatan innan vi åkte därifrån. Snark. Springer ner till bilen igen, kör tillbaka till Studentgatan. Springer upp, inget Wedinskvitto på skrivbordet. Kollar väskan, kvittot ligger längst ner. Nödvändigt att åka tillbaka. Börnar ut på Marieberg efter att ha sprungit in på Pressbyrån och köpt refill till mobilen. 

Kan inte byta skorna, det var sista paret i 38. Men "det kommer gå bort om några dagar när du har börjat använda skorna". Jaha, ok, nu är det väl lugnt med tanke på att jag betalade 125 kronor för skorna men de hade ju fan kostat 900 och då hade jag aldrig nöjt mig med förklaringen "det går bort om några dagar". 

Sprang in på Carlings en sväng och köpte (fick av Pär) två toppar. Två för 99:- härligt! 

Käkade på Max innan det var dags att springa in på IKEA och reklamera duschstången som vi köpte i helgen när mamma och pappa var här. En sån där som man drar ut och fäster mellan väggarna ni vet. Jag skulle dra ihop den och så pang så gick den i två delar och den där fjädergrejen flög iväg. Ringde till pappa och grattade medan vi stod i kön. Vi fick pengarna tillbaka no problem! In på IKEA och köpa ny duschstång. Tyvärr fick det bli en vit men vad gör man när ingen annan passar. Den funkade finfint att sätta upp iaf. Bra. 

Hem och slänga i tvätt i maskin och sen Ugly Betty. Är lite kluven jag. Märker att jag börjar tänka på annat och styra när jag kollar. Inte riktigt min melodi men det funkar ju. Kanske ska börja med annat på tisdagar. Fundera. 

Ner och hänga tvätten i tvättstugan. Pär följde med. Känns lite läskigt att vara där själv. Gick upp oc h borstade tänderna och kröp ner i sängen och läste nått kapitel i min nya kurslitteraturbok. Riktigt intressant om ledarskap. Det står massa bra tips också, jag ska bland annat skaffa mig en personligutvecklings-bok. Varför har jag inte redan en sån?!


vårt hem

Åå vad fin lägenhet vi har. Den är hur underbar som helst. Jag är så stolt över den. Jag kan inte fatta att  jag bor i den. Och med Pär dessutom. Lycka.

nytt nytt nytt

Iiiiii äntligen har jag fått tillbaka min dator! Nu står den här i mitt nästan tomma rum på studentgatan (ja, inget internet hemma, skulle ta hundra år typ). Som jag har längtar att läsa lite bloggar och ha kontakt med omvärlden igen. Har känt mig helt lost de här senaste dagarna. Ingen hemtelefon, inga pengar på mobilen som dessutom la av och jag hittade inte laddaren mitt bland alla flyttkartonger och inget internet. Puh, men nu är jag tillbaka. 

Mamma och pappa har varit här i helgen. Fixat lite till underbara lägenheten: taklampor till fyra ställen, satt upp tavlor och en gitarr på väggen, styrt upp gardiner, sågat till ett skrivbord! Perfekt (nästan synd att jag inte ska vara så mycket student nå mer nu när vi har sånt fint pluggrum), limmat lite stolar mm. 

Gaaaah ja just ja, senast jag skrev hade jag ju inte gått upp med uppsatsen än. VG. 
Och vad har jag lärt mig av det? Jo, att jag ska tro lite mer på mig själv.   

opponering

För- och eftermiddag ägnades åt min egen uppsats. Bara det är jobbigt nog. Sen till bibblan för att skriva ut Annas uppsats. Opponering imorrn kl 9. Läsa, läsa, läsa. Fatta ingenting och aspergers och autism är inte områden jag är speciellt bra på vilket betyder att det är ännu värre om man inte förstår.

Pär fick iväg mig till badhuset vid sju iaf så jag fick rensa skallen lite (med betoning på lite; det var så mycket folk där så jag orkade sju längder kanske sen gav jag upp. kan inte koncentrera mig på att simma när jag måste koncentrera mig på att inte krocka med folk. Dessutom fick jag världens kallsup. Pär kan inte förstå varför jag måste leka ubåt varje gång. Hoppas verkligen tekniken kommer med tiden annars har jag svalt halva bassängen innan det här är klart).

Kvart över 12 och jag är lååååångt ifrån klar med opponeringen. Skitkul vecka.


2006

Nu har typ varendaste en haft med denna lista (sofie och sandra, emma och idag hakade även malin på trenden) och jag vill ju inte vara sämre jag så här kommer den:  

Gjorde du något år 2006 som du aldrig gjort förut:
Skrev på kontrakt för en trea tillsammans med Pär. Var till london.
Höll du några av dina nyårslöften:
Nja, det funkade ju bättre första halvåret än det sista om vi säger så.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år:
(svarar precis som Sandra). Mja var och varannan man ser i tidningen på Nyfödda-sidorna känner man ju igen, men ingen kompis sådär. Men dock gravid :)
Dog någon som stod dig nära:
Nej, som tur är.
Vilka länder besökte du:
England
Är det något du saknade år 2006 som du vill ha år 2007:
Ett jobb! (fast det ville jag ju iofs inte ha förra året). En examen svarar jag då.
Vilket datum från år 2006 kommer du alltid minnas, och varför:
2 april när jag och Pär blev tillsammans. Sen finns det en näve till men den 2:a är absolut viktigast.
Vad var dina största framgångar i år:
Att jag började träna. Att jag lyckades leva på så lite pengar som jag gjorde under vårterminen. Att jag vågade flyga.
Största misstaget:
Hm.. typ nåt med att jag inte började i tid med uppsatsen.
Har du varit sjuk eller skadat dig:
Nope.
Bästa köpet:
Min röda sjal tror jag.
Vad spenderade du mest pengar på:

Londonresan. Men det var det värt.
Gjorde någonting dig riktigt glad:
När jag och Pär var till Rynningeviken. När vi var och kollade på lägenheten första gången. När Laura kom tillbaka efter sommaren. När Orlando kom och hälsade på. Och framförallt min fantastiska korridor på min födelsedag. Och att första kursen på retorik c var min bästa hittills.  
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2006:
Hm.. måste återkomma.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år:
Gladare och ledsnare också tror jag faktiskt.  
Rikare eller fattigare?
Definitivt rikare.
Vad önskar du att du gjort mer:
Tagit tillvara på studentlivet lite mer kanske.

Vad önskar du att du gjort mindre:
Brytt mig om jävla Fadderiet.
Hur tillbringade du julen:
Julafton med familjen, alla andra dagar med Pär.  
Blev du kär i år:
Något så in i bomben kär. Helt tokkär är jag!
Blev du arg i år:
Ja
Favoritprogram på tv:
Prison Break med sandra på måndagar. Annars Veronica Mars. Idol var en följetong också.
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året:
Ja, Jonas Ekebacke och företaget Telenor.

Bästa boken du läste i år:
Lätt, Martina Haags Underbar och älskad av alla och på jobbet går det också jättebra.

Största musikaliska upptäckten:
Pass
Något du önskade dig och fick:
En pojkvän. Att jag skulle få läsa Retorik C. Sommarjobb på turistbyrån.
Något du önskade dig men inte fick:
hm.. kommer inte på nått. Ett extrajobb i våras kanske.
Årets bästa filmer:
Mina DVD filmer :)
Vad gjorde du på din födelsedag?
Mös med Pär på morgonen och fick världens finaste halsband. Gjorde vitchokladmousse och fikade med korridoren och sandra på kvällen. Mina bästa bästa!! Festen var helgen innan och var kanon! Roligt att henkan, nina och cillan kom.
Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre:
Nä, tror inte det. Eller ja, en roligare hösttermin kanske.
Hur skulle du beskriva din stil år 2006:
jeans som spricker i arslet, t-shirt och kofta. lockigt hår vid fest körde jag stenhårt på i våras annars mörkare än vanligt.
Vad fick dig att må bra:
Pär!!!!!!! annars de vanliga (som alla andra år) sandra, korren, malle, sofie och ja, ni vet.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest:
Valet eller i och med uppsatsen kanske ministrarna och deras syn på det mesta..
Vem saknade du:
Virginia! Laura på hösten. Tove och henrik.

De bästa nya människorna du träffade:
Laura och Anders. Ja, och så Pär då såklart!
En värdefull läxa du har lärt dig i år:
Massa, kan skriva ett eget inlägg om det sen.


2 januari - tro, hopp och kärlek

Jul, mellandagar och nyår har passerat i en rasande fart (dock käns det som hundra år sen jag var i öret senast). Och detta kommer att ägnas ett eget litet blogginlägg för just nu finns inte den tiden. Nu ska (måste) jag skriva c-uppsats! Jag tror och hoppas att jag hinner klart. Ibland känns det som en omöjlighet men jag måste måste måste bli klar. Knappt tre dagar kvar. Blä.  




Nio månader idag älskling!